Συνέντευξη της Ρένας Λαμπράκη – Φασουλάκη στον ΣΚΑΙ κρήτης 92.1 (ηχητικό)

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Λαμπράκη καθιστά την εκμάθηση των γλωσσών εύκολη και διασκεδαστική, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους, όπως οπτικοακουστικά μέσα, διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές, βιωματική διδασκαλία, κ.α., χρησιμοποιώντας τη γλώσσα από την πρώτη στιγμή.
Απαντά στις ανάγκες των μαθητών με γνώση, εμπειρία, αγάπη για το παιδί και αίσθημα ευθύνης. Η τάξη των κέντρων ξένων γλωσσών Λαμπράκη είναι ο χώρος της ολοκληρωμένης μαθησιακής διδασκαλίας, αφού είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι το κατάλληλο περιβάλλον της τάξης δίνει πολλά ερεθίσματα διευκολύνοντας τη μάθηση.
Μέσα στην τάξη ο μαθητής μπαίνει σε κλίμα συνεργασίας, ανταλλαγής και άμιλλας. Έτσι, εκτός από τις βασικές δεξιότητες, καλλιεργείται κοινωνικά με την εναλλαγή των ρόλων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και το δείκτη αυτό-αποτελεσματικότητας του (κοινωνικογνωστική μάθηση Bandura Aibert/Mischel Walter) καθώς και την αυτοεκτίμηση του.
Ο μαθητής μαθαίνει και λειτουργεί με πνεύμα ισότητας και αλληλεπιδρά όχι μόνο με το διδάσκοντα αλλά με όλα τα μέλη της ομάδας.
Η τάξη τρέφει την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, το καλεί να μάθει να συνυπάρχει με διαφορετικά άτομα, να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της ομάδας και να επικοινωνεί καλύτερα στην ξένη γλώσσα που έχει επιλέξει.