Brainobrain – Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα, αποκλειστικά στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Λαμπράκη

Το πρόγραμμα Brainobrain συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία τρεις πολύ γνωστές μεθόδους μάθησης: την εξελιγμένη μορφή του Άβακα, Τεχνικές Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και Τεχνικές Ανάπτυξης Προσωπικότητας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων που βοηθά τα παιδιά να εξελίξουν τις ικανότητες του εγκεφάλου τους με τεχνικές που κάνουν τη διαδικασία μάθησης ευκολότερη και ταχύτερη. Διεγείρει τα νεαρά μυαλά χρησιμοποιώντας τον Άβακα και τη νοερή αριθμητική, καθώς επιτυγχάνει και την προσωπική ενδυνάμωση με τρόπους διασκεδαστικούς αλλά και δεσμευτικούς για τα παιδιά.

Το πρόγραμμα Brainobrain είναι βασισμένο στο ρυθμό και βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ενισχύοντας τις γλωσσικές δεξιότητες, την επικοινωνία, την κριτική σκέψη και δεξιότητες προσωπικότητας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που αφορά τη βελτίωση της νόησης και αναπτύσσει, μεταξύ πολλών άλλων, την ταχύτητα, την ακρίβεια, τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τη φαντασία, τις δεξιότητες ακρόασης, τις ικανότητες μάθησης, τη νοερή αριθμητική, την οπτικοποίηση, την ικανότητα να εκτέλεσης πολλών δραστηριότητων ταυτόχρονα, την αυτοπεποίθηση, τις ικανότητες λήψης απόφασης, τη δημιουργικότητα, τις ικανότητες σκέψης, τις ηγετικές ικανότητες και την επικοινωνία

Το Brainobrain εκπαιδεύει τα παιδιά να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, προσφέροντας ασκήσεις οι οποίες εξασκούν εξίσου και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, τη λογική και τη δημιουργική πλευρά. Το Brainobrain είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα για παιδιά στον κόσμο, το οποίο έχει επιτυχώς διαμορφώσει τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών τους για περισσότερο από 15 χρόνια.

Διεθνές Brainobrain

Η BRAINOBRAIN KIDS ACADEMY PRIVATE LIMITED έχει επαναφέρει και αξιοποιήσει ένα από τα αρχαιότερα εργαλεία μάθησης, τον Άβακα (the Abacus). Το Brainobrain ιδρύθηκε το 2003 τα κεντρικά γραφεία του στεγάζονται στην Ινδία (Chennai).

Ως πρωτοπόροι στον πλούτο της αρχαίας σοφίας του Άβακα και με πιστοποίηση ISO 9001:2015, μέχρι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 925 κέντρα σε 38 χώρες ανά τον κόσμο, που φιλοξενούν πάνω από 2,00,000 παιδιά. Η ομάδα του Brainobrain αποτελείται από καταρτισμένους επαγγελματίες οι οποίοι στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Νοητική Αριθμητική με άβακα

Διεθνές NLP πρόγραμμα

Ανάλυση προσωπικότητας

Συζητήσεις σε groups και role plays

Καλές συνήθειες

Δεξιότητες λεξιλογίου και προφοράς

Δεξιότητες παρακολούθησης και αυτοσυγκέντρωσης

Γρήγορη και δυνατή μνήμη

Σύστημα θετικών πιστεύω

Ηγετικές δεξιότητες

Δημιουργία-προσαρμογή στάσης

Εκγύμναση εγκεφάλου

Δημιουργική τέχνη και γράψιμο ιστοριών

και πολλά άλλα..

Γιατί BRAINOBRAIN;

Διεθνές concept
Παγκόσμια εξελιγμένο πρόγραμμα φιλικό για τα παιδιά
Αυστηρές πολιτικές ποιότητας
Πιστοποιημένοι, εκπαιδευμένοι και αφοσιωμένοι καθηγητές
Εκτίμηση ποιότητας μέσα από τοπικούς, πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς
Επιπλέον εκπαίδευση neurolinquistic programming (NLP)

Μαθαίνοντας με τον Άβακα

Το πρόγραμμα Brainobrain χρησιμοποιεί την εξελιγμένη μορφή του Άβακα ως διαδραστικό εργαλείο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των δεξιοτήτων των παιδιών. Τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν διάφορες μαθηματικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, κλπ) καθώς και συνδυασμό αυτών, χρησιμοποιώντας αρχικά τον άβακα. Στην συνέχεια, μαθαίνουν να κάνουν τις πράξεις αυτές, με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια, ΧΩΡΙΣ την χρήση άβακα, αλλά νοερά, και χωρίς την χρήση υπολογιστή.

Χρησιμοποιούμε αριθμητικές μεθόδους για να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα του εγκεφάλου στα παιδιά, συνδυάζοντας τες με διάφορες άλλες δραστηριότητες, μέσα από διαφορετικά μοντέλα μάθησης. Αυτός ο συνδυασμός βοηθά στη μάθηση, στην κατανόηση αλλά και στη διασκέδαση κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ο Άβακας με τη σειρά του βοηθά στην ενεργοποίηση της μνήμης, της δημιουργικότητας και της συγκέντρωσης γρηγορότερα και ευκολότερα.

Η Οπτική, Ακουστική και Κιναισθητική Μέθοδος (VAK)

Εξετάζοντας τις μεθόδους μάθησης, διαπιστώνεται ότι ορισμένα παιδιά μαθαίνουν ταχύτερα, ενώ λαμβάνουν πληροφορίες οπτικά, άλλα με ακρόαση και άλλα μέσω αγγίγματος/κίνησης. Υπάρχει ατομική προτίμηση των παιδιών για αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους εκμάθησης παρ’ ολα αυτά, η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι αν τα παιδιά λάβουν ταυτόχρονα και απομνημονεύσουν τις πληροφορίες που προέρχονται από τα οπτικά, ακουστικά και την κινητικά νευρικά κυκλώματα / αισθήσεις, στον εγκέφαλο, η εκμάθηση και η απομνημόνευσή τους είναι μεγαλύτερη και ταχύτερη, διότι πρόκειται για μεταφορά πληροφοριών από το αριστερό προς το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και συνολική εγκεφαλική δραστηριότητα.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνικές με μοναδικό και καινοτόμο τρόπο, συνδυάζοντας τη μεθοδολογία VAK, το εργαλείο του Άβακα και την νοερή αριθμητική, το πρόγραμμα Brainobrain αναπτύσσει και προωθεί όλη την ικανότητα του εγκεφάλου να συντονίζει το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο στα παιδιά.

Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP)

Ο NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) είναι η μελέτη της διαδικασίας σκέψης. Αυξάνοντας την συνειδητοποίηση των λέξεων μας για την δημιουργία σκέψεων, βοηθούμαστε σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση της προσωπικότητας, της συμπεριφοράς, των δραστηριοτήτων και των στόχων μας. Για τα παιδιά αυτή η συνειδητοποίηση οδηγεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας, αυτοπεποίθησης, σοφίας, διαχείρισης των πόρων (χρόνος, χώρος, συνθήκες) για την επιτυχή επίτευξη των υψηλότερων στόχων ζωής.

Συναντήσεις Γονέων

Στο Brainobrain πιστεύουμε πως οι γονείς παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού τους, εφόσον αποτελούν τους πρώτους δάσκαλους στη ζωή του. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε συναντήσεις με τους γονείς, για να μπορέσουν να εμπλακούν στην πρόοδο των παιδιών τους. Όταν οι γονείς είναι ενήμεροι, μπορούν να συζητήσουν και να μιλήσουν με τα παιδιά τους σχετικά με αυτά του μαθαίνουν, διεγείροντας το μυαλό τους και βοηθώντας τους στο να σκεφτούν και να εκφράσουν τον εαυτό τους. Το ενδιαφέρον που δείχνει ο γονέας αποτελεί κίνητρο για τα παιδιά να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να ενθουσιάζονται όλο και περισσότερο με τη μάθηση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων συζητάμε για την πρόοδο/απόδοση του κάθε παιδιού, για τη μεθοδολογία του Brainobrain και τη συστηματική εξάσκηση στο σπίτι, θέματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά σε ότι αφορά την ανάπτυξη του παιδιού. Γνωρίζοντας για την πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών τους, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών τους στο σπίτι.

Οφέλη για τα παιδιά

Σύμφωνα με πολλές μελέτες για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εξίσου και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου τους είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ευφυΐα η οποία θα τους συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Το Brainobrain είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, ενθαρρύνοντας τα να χρησιμοποιούν τόσο τη λογική, όσο και τη δημιουργική πλευρά του εγκεφάλου τους. Τα παιδιά που εντάσσονται στην οικογένεια του Brainobrain καταφέρνουν να ανταποκρίνονται σε πολλές ταυτόχρονες απαιτήσεις πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και αυτό τους δίνει την ευκαιρία να μάθουν τον εαυτό τους, τα ταλέντα τους, τις δυνατότητες και αξίες όπως είναι η ευτυχία και η εμπιστοσύνη.

Ο στόχος μας είναι τα παιδιά να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες του εγκεφάλου τους, ενισχύοντας παράλληλα τις δεξιότητες, τις δυνατότητες και την ευφυΐα τους. Τα παιδιά του Brainobrain κατανοούν όλες τις νοητικές δεξιότητές τους και μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν πολλές πτυχές τις καθημερινότητάς τους.

Δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να βιώσει τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό που προσφέρει η μάθηση του Brainobrain.
Το πρόγραμμα αυτό έχει αλλάξει τις ζωές πολλών παιδιών παγκόσμια. Γιατί όχι και του δικού σας;

Οφέλη που προκύπτουν μετά από εκπαίδευση ΒΟΒ

Ενδυνάμωση μνήμης: Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσπάθεια που κάνει το παιδί στο να φαντάζεται και να θυμάται τις μετακινήσεις των χαντρών που γίνονται με συγκεκριμένη σειρά στη μνήμη του παιδιού και έχει ως τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη της φωτογραφικής μνήμης.

Ενδυνάμωση ακουστικής ικανότητας: Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσπάθεια που κάνει το παιδί στο να ανταποκρίνεται γρήγορα στις λεκτικές οδηγίες που αφορούν την επίλυση αριθμητικών υπολογισμών.

Αύξηση της συγκέντρωσης: Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσπάθεια που κάνει το παιδί για να χρησιμοποιεί νοερά τον άβακα και τις αλλαγές που γίνονται σε κάθε στάδιο ενός αριθμητικού υπολογισμού, αγνοώντας παρεμβολές από το περιβάλλον που αποσπούν την προσοχή του παιδιού.

Αύξηση της ικανότητας να κάνει περισσότερα από ένα πράγμα ταυτόχρονα: Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσπάθεια που κάνει το παιδί ταυτόχρονα να ακούει, να φαντάζεται, να σκέφτεται και να απαντά σε πολύπλοκους και παράλληλους αριθμητικούς υπολογισμούς.

Βελτίωση μαθηματικής αντίληψης και ικανότητας: Αυτό επιτυγχάνεται με τη τεχνική του νοερού/φανταστικού άβακα που δημιουργεί το παιδί στο μυαλό του, όπου μπορεί να δίνει αποτελέσματα απίστευτα γρήγορα και με ακρίβεια. Το παιδί σας θα εκτελεί αριθμητικές πράξεις πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασμού, διαίρεσης και τετραγωνική ρίζα. Όλα αυτά θα γίνονται σε αριθμούς με πολλά ψηφία, χωρίς τη χρήση υπολογιστικής μηχανής, όπως θα δείτε και στα δειγματικά βίντεο.

Αύξηση της αυτοπεποίθησης: Με τη βελτίωση της αντίληψής του και της ικανότητας υλοποίησης αριθμητικών υπολογισμών, το παιδί σας δεν θα φοβάται τους αριθμούς και γενικά τα μαθηματικά.

Βελτίωση της ακαδημαϊκής επίδοσης σε όλα τα μαθήματα του σχολείου: Με το να έχει το παιδί σας ψηλή αυτοπεποίθηση σε δύσκολα θέματα, όπως τα μαθηματικά, νοιώθει δυνατό, υπερτερεί και αυτό μεταφέρεται σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα που παρακολουθεί.

Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων

Λήψη αποφάσεων

Βελτίωση παρατηρητικότητας

Δημιουργική τέχνη

κλπ